2019-04-19: Jurgensland wenst u fijne haasdagen - Gemeente Jurgensland

Lokale Jurgenstijd
Ga naar de inhoud

2019-04-19: Jurgensland wenst u fijne haasdagen

nieuwsarchief
Jurgensland wenst alle boeren, burgers en buitenlui fijne haasdagen!


Onze zeer gewaardeerde jeugddelinquent Joapie Jurgens wil graag zijn favoriete recept met u delen.

Paashaas ala Joapie

Benodigdheden:
1 verse paashaas, niet uit blik!
1 teentje fijngesneden knoflook
1 struik rozemarijn
1 liter rode wijn
2 dl kippe(n)bouillon
snufje zout en pufje peper

Vang de paashaas, u herkent deze doordat deze zich meestal ophoudt met een wilgentenen mandje en gekleurde eieren.
Ontkleedt de paashaas door hem te ontdoen van zijn harige jas, verwijder hierna zijn ingewanden.
Onthoofd de paashaas en knip ook de voetjes van de pootjes.
Verwarm de elektrische oven, denk aan het aardgas want dat mag beslist niet meer, op 180 graden voor, en wacht op de ping dat hij warm genoeg is.
Schuif de haas op een antiaanbakplaat en schuif deze in de oven op de middelste regel.
Laat de paashaas hier 15 tot 18 minuten sudderen.
Bestrooi hem (of haar, dat weet je bij deze hazen nooit....) met zout en peper en giet de wijn over zijn kale lijfje.
Laat de paashaas nog een minuut of 12 in zijn eigen sop gaarkoken en giet hier druppelsgewijs de bouillon toe totdat de haas helemaal verzopen is.

Laat hem hierna nog een uur in de oven nagaren en smullen maar!

Terug naar de inhoud