GEMEENTE JURGENSLAND
Ga naar de inhoud

2004-10-18 Voetbalwedstrijd FC Jurgensmuurtje gestaakt

nieuwsarchief
De voetbaltopper tussen FC Jurgensmuurtje en Endeloo Vooruit, die zondagmiddag op het Sportpark Jurgensland gespeeld werd, is in de 46ste minuut van de wedstrijd gestaakt bij een stand van 0-0.

Toen de ploegen na rust het veld weer opgekomen waren, raakte FC Jurgensmuurtje speler Johan Jurgens zwaar geblesseerd toen hij na het fluitsignaal van de scheidsrechter wilde aftrappen voor de 2de helft.

De bal, die reeds op de middenstip klaar lag bleek van beton te zijn.

Dit leverde de onfortuinlijke middenvelder uit Jurgensland een zware blessure aan zijn been en voet op.

Meteen na dit dramatische voorval werd duidelijk hoe e.e.a. kon gebeuren.

De sponsor van de wedstrijdbal, de Jurgenslander Beton Centrale, wilde met de ludieke wedstrijdbal laten weten "als een blok beton achter het elftal van FC Jurgensmuurtje te staan".

Helaas werd tijdens de rust, waarbij diverse lederen ballen met het opschrift JURGENSLANDER BETON CENTRALE het publiek in geschoten werden bij wijze van reclame stunt, de wedstrijdbal verwisseld met een betonnen reclame bal voor promotionele doeleinden die eveneens met dezelfde tekst voorzien was.

Hoewel B&W van Jurgensland er even aan dachten om per direct Code Oranje (verhoogde waakzaamheid i.v.m. terreuraanslagen) in te stellen, bleek hier dus sprake te zijn van een ongelukkige samenloop van omstandigheden.

Wij wensen Johan Jurgens een voorspoedig herstel toe en namens Fruithandel De Jurgenslander Stoofpeer heeft Johan een grote fruitmand ontvangen.