Ereburger Fokke stelt zich voor - Gemeente Jurgensland

het Jurgensmuurtje
het verdroncken land van
Jurgensland
GEMEENTE JURGENSLAND
GEMEENTE JURGENSLAND
Ga naar de inhoud

Ereburger Fokke stelt zich voor

boxjes
De huldiging van Fokke tot beschermheer en de onthulling van "Het Jurgensmuurtje"

De vergadering van genodigden werd op veilige afstand bespied door Gerben de Kikvors.... Jurgensland, donderdag 1 november 2001:

De reacties varieerden van getsiederrie wat een vieze shitzooi hier (doelend op de overdadige aanwezigheid van koeienvlaaien) tot fantastisch, wat een inspirerende omgeving.

Onze fotograaf maakte wat mooie plaatjes voor de website, welke een redelijk beeld geven van het bezoek.
Absoluut hoogtepunt was wel het opmeten van het Jurgensmuurtje en het vaststellen van het exacte gewicht van dit bijzondere object.

Op een gewicht van ruim 15 ton zat 1 team er slechts 200 Kg naast.

Een knap staaltje rekenwerk. Even werd het spannend toen actievoerders van de groep LJL (Laat Jurgensland Landelijk) burgemeester B. blinddoekte en mee wilde voeren naar het Muurtje. Gelukkig betrof het hier een geintje, echter z├│ misplaatst dat de gemiddelde Friese poedermalloot spontaan vrijgesproken zou worden als dit incident de landelijke pers zou halen.

De burgemeester vermande zich na het voorval en schijnbaar onaangedaan nam hij zijn positie als hoogste bestuurder weer in. Overigens pas nadat hij de aktievoerders had verzekerd dat het asfalt in Jurgensland niet verder zal komen als de Jurgensweg en de parkeerplaats bij de Rottnkolk.

De beschermheer wordt bekendgemaakt door het voltallig college Na de excursie vertrok het hele gezelschap naar een nabijgelegen kroegje, alwaar Fokke H. te horen kreeg dat hij benoemd werd tot Beschermheer van Jurgensland.
Het was immers zijn idee om zijn afscheid op te sieren met deze trip naar Jurgensland, waarmee dit nu definitief op de kaart is gezet. H. kreeg als aandenken een volledig off-line werkende versie van de website, geproduceerd door onze zo gewaardeerde wepmeester W.

Aansluitend ging het met de auto naar Epe, de feestvreugde ging door tot in de kleine uurtjes. De ontnuchtering volgde pas maandag, toen bleek dat wethouder F. deel uitmaakte van het winnende team.

Men overweegt een enquete om de onderste steen boven te halen, zo verzekerde de captain van een der verliezende teams, verenigd in het SES (speel eerlijk spel).
Terug naar de inhoud