Speciale Jurgenslander Sint en Pietpagina
specials
Ieder jaar als Sint en Piet hun intrede doen in Jurgensland is het zover:
Het college van de gemeente Jurgensland heeft Jerry Jurgenslandiyie weer 5 mooie Sint & Piet kleurplaten laten maken en alle koters van de boeren, burgers en buitenlui mogen deze weer naar hartelust uitprinten en inkleuren.
Dus koters van onze boeren, burgers en buitenlui, klik op het plaatje van je keuze, kopieer hem op door op de rechter muisknop te klikken, plak hem op je computer en print hem uit, kleur hem daarna zo mooi mogelijk in!
Stop de tekening daarna in je schoen welke je bij de schoorsteen hebt gezet, samen met wat hooi en een dikke winterpeen voor het paard!
Zing daarna zo hard en mooi mogelijk een mooi sinterklaasliedje en ga daarna lekker slapen!
Misschien dat je morgen wel een presentje van Sinterklaas in je schoen aantreft!
Veel succes,
wij Koesteren Onze Zwarte Piet! #KOZP
Geldende regelgeving omtrent het vieren van het Sinterklaasfeest:
Voor het sinterklaaasfeest is NEN512 van kracht.
Ook in Jurgensland doen we graag mee met de discussie omtrent Zwarte Piet en de Voetveeg Piet, hierbij onze inbreng.
Zie, ginds komt de stoomboot uit Spanje weer aan....
( het woord "zie" kan als uiterst kwetsend worden ervaren door visueel gehandicapten, al zullen die dit waarschijnlijk niet lezen, en dient dus vervangen te worden door "ervaar" o.i.d. Daarnaast is het onacceptabel om het over Spanje te hebben voor de Catalanen, dus daar moet een oplossing voor worden gezocht, net als voor het fenomeen "stoomboot" want iedereen weet deze zeer milieu belastend zijn.
Hij brengt ons Sint Nicolaas, ik zie hem al staan...
( Het "hij" van de stoomboot is onmiskenbaar genderspecifiek en dient vervangen te worden. P.S. de milieu onvriendelijke boot moest toch al weg, wellicht vervangen door milieuvriendelijk genderneutraal voertuig? "Sint Nicolaas" is een uiting van de Christelijke traditie en bijgevolg ongewenst. "zie" ( zie hierboven ) moest al weg (i.v.m. visueel gehandicapten).
Hoe huppelt het paardje, het dek op en neer...
(dieren horen in de vrije natuur en zijn er niet om trucjes te doen (huppelen) en al helemaal niet op eerder genoemde boot. Een exces dat men vroeger ook wel zag in dierentuinen en circussen. Past niet meer in 2019.
Hoe waaien de wimpels al heen en al weer...
(mag in principe nog wel, al suggereert het een continu wisselende windrichting. Milieu effect of veroorzaakt door de vervuilende gassen van de stoomboot?) Hier dient een milieu effect rapportage gemaakt te worden. Tot de gevolgen bekend worden, voorlopig geen wimpels. Ook omdat de niet nader genoemde kleur van de wimpels weleens voor verkeerde beeldvorming ZOU KUNNEN zorgen.
Zijn knecht staat te lachen en roept ons reeds toe...
(Knecht is denigrerend, weinig respectvol voor minder/lager opgeleiden en suggereert een arbeidsongelijkheid die onacceptabel is). Het zogenaamde lachen (zonder humoristische context) kan als als een teken van mindere intelligentie worden uitgelegd. Het zogenaamde "roepen" is door slechthorenden niet of nauwelijks mee te krijgen en hierdoor onnodig kwetsend en dient vervangen te worden door een passend alternatief.
Wie zoet is krijgt lekkers, wie stout is de roe...
Door zoet aan lekkers te koppelen onstaat een onjuist beeld. Het is juist zoetigheid (lees suikers) dat voor obesitas en hart en vaatziekten zorgt. Door uitgerekend het woord "zoet" te verwarren met "lief" of "braaf" onstaat een verkeerd beeld. Voorstel A: wie zoet eet, krijgt obesitas (waarschuwend) of B: wie braaf is krijgt een wortel. (beloning) P.S. eerder werd "snoeptomaatje" voorgesteld maar de koppeling tussen snoep (slecht) en tomaat (goed) is ongewenst in deze...
Oh lieve Sint Nicolaas, kom ook eens bij mij...
(absoluut uitgesloten. De koppeling van een katholieke heilige en het woord "komen" roept bijzonder ongemakkelijke beelden op van seksueel misbruik in de breedste zin des woords en is daarom "no go".)
En rijd dan niet stilletjes ons huisje voorbij...
(het woord "huisje" doet onrecht aan mensen die zich geen huis kunnen veroorloven (waaronder veel alleenstaande moeders) en die noodgedwongen in een flat of appartement wonen "ons huisje" is in deze context (vaak) onbewust bedoeld als eigen bezit, onnodig grievend voor huurders of niet huizen bezitters).
Deze korte lulkoek analyse bewijst maar weer dat alles kapot te redeneren is.
Dat het ook fout kan gaan met Sinterklaas laten we jullie graag zien...